Νικόλαος Κιουτσούκης

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΓΣΕΕ

E-mail Εκτύπωση

 

alt

 

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΓΣΕΕ


 

 

Τρισήμιση χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι της χώρας μας όπως και όλοι οι πολίτες δοκιμάζονται και χειμάζονται από τη ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ πολιτική λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης η οποία παράγεται από την εφαρμογή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

Τρεις κυβερνήσεις, Τρία χρόνια, ίδια πολιτική…

 

Τα μνημόνια δεν αποτελούν ιδεολογική πλατφόρμα, όπως άλλωστε ούτε τα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑ…

Αποτελούν “λογιστικές συνθήκες” και όπως αποδεικνύεται παράγουν τραγικά αποτελέσματα για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και κυρίως για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 

Η ύφεση ξεπέρασε το 25%, η ανεργία το 27%, η φτώχεια το 31% το 2011, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η αβεβαιότητα πλανάται πάνω από τα κεφάλια όλων όσων έχουμε ακόμη εργασία.

 

Οι δανειστές σφίγγουν συνεχώς την θηλιά γύρω από το λαιμό μας γιατί δεν βρέθηκε κανείς πολιτικός να τους πει ΟΧΙ στις παράλογες απαιτήσεις τους και στους νοσηρούς σχεδιασμούς τους, που εκπονούνται από τους συνήθεις ύποπτους ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ και ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ οι οποίοι βλέπουν ως ΑΡΙΘΜΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, την Ελλάδα ως ΧΩΡΟ και τους Έλληνες ως ΠΛΗΘΥΣΜΟ.

 

Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας οφείλουν να προχωρήσουν σε μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, καθιστώντας ΣΑΦΕΣ στους “ΕΤΑΙΡΟΥΣ και ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ” ότι η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι ΧΩΡΟΣ αλλά ΧΩΡΑ.

 

Οι ΈΛΛΗΝΕΣ δεν είναι πληθυσμός αλλά ΛΑΟΣ!!!

 

Είμαστε ΕΘΝΟΣ – ΚΡΑΤΟΣ και όχι ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ.

 

Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα 3,5 χρόνια τώρα δίνουν τη μάχη απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε με πολυεπίπεδους αγώνες.

 

Η αλήθεια είναι ότι από τις μάχες που δώσαμε δεν καταγράψαμε νίκες.

Είναι όμως αλήθεια ότι η κάθε παράταξη έδινε την μάχη για δικούς της λόγους!!! Και αυτό είναι λάθος.

Δυστυχώς ούτε τώρα καταφέραμε να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν…

 

Στη χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η ΔΑΚΕ κατέθεσε για μια ακόμη φορά μια ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ πρόταση με δράσεις και ενέργειες, ώστε να στείλουμε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ μήνυμα προς την κυβέρνηση, η οποία κατέθεσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού στον οποίο περιλαμβάνονται παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων περί του αντιθέτου ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 4,6 δις €!!!

Η πρότασή μας μετά και την αξιολόγηση από την Ε.Ε. των προτάσεων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών είναι η εξής:

Α) Σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ προκήρυξη 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 6 Νοεμβρίου.

Β) Σύγκληση του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ μαζί με το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας ώστε να ενισχύσουμε με το λόγο μας τις προτάσεις της συνομοσπονδίας και να μεταφερθεί αγωνιστικό κλίμα σε όλη τη χώρα.

Γ) Προγραμματισμός και υλοποίηση Περιφερειακών συσκέψεων με τις οργανώσεις μας και περιοδείες στελεχών στους εργασιακούς χώρους.

Δ) Αμέσως μετά την 24ωρη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, εκτίμηση των αποτελεσμάτων της κινητοποίησης και σχεδιασμός για την περαιτέρω δράση μας με στόχο την απόσυρση των μέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Εκτιμούμε ότι η πρότασή μας μπορεί να συσπειρώσει το σύνολο των συνδικαλιστικών δυνάμεων στη χώρα μας και η απεργία να έχει την μαζικότητα που απαιτείται για να σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους δανειστές.

 

Επιτέλους ας προτάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τη ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

 

Ας σταματήσουμε να ενισχύουμε το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ της κυβέρνησης με τις κομματικές παρωπίδες, το καπέλωμα των αγώνων και την υπονόμευσή τους.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

 

Εφημερίδες

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

Social Networks