Νικόλαος Κιουτσούκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (22.05.2013)

E-mail Εκτύπωση

 

altΑθήνα, 22 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να παρερμηνεύσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας για   έναν “Ενιαίο Φορέα Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας” και κυρίως επειδή προσπαθούν να ταυτίσουν την ανακοίνωσή μας με δημοσιεύματα μερίδας του τύπου τα οποία μιλούν για απολύσεις, οφείλουμε να διευκρινίσουμε και να θέσουμε καθαρά τη θέση της ΔΑΚΕ Ι.Τ., η οποία έχει συζητηθεί στο Διοικητικό μας Συμβούλιο.

 

Η παράταξή μας βλέπει θετικά τη συγκρότηση ενός “Ενιαίου Φορέα Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας” η οποία θα περιλαμβάνει την ΕΑΒ, τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο κατά 100% με τα κάτωθι χαρακτηριστικά και προτάσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Γ’ βάθμιας ΔΑΚΕ και των Προεδρείων των Α’ βάθμιων ΔΑΚΕ ΕΑΒ-ΕΑΣ-ΕΛΒΟ στις 20 Μαϊου.

 

α)      Συγκρότηση και υλοποίηση εθνικού σχεδίου για τη δημιουργία ενός ισχυρού αμυντικού Ελληνικού φορέα με δημόσιο χαρακτήρα

 

β)      Διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας όλων των εταιρειών

 

γ)       Χρηματοδότηση βασικών λειτουργικών αναγκών και υλοποίηση με ίδια μέσα όλων των εν εξελίξει παραγγελιών και νέων προτάσεων.

 

δ)      Καμία παραχώρηση έργου σε εργολάβους.

 

ε)       Εξωστρέφεια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και χρηματοδότηση υλοποίησης δράσεων και κατασκευής αμυντικών όπλων.

 

 

Η πρότασή μας αποτελεί ένα πρόπλασμα συζήτησης, ζύμωσης και εξεύρεσης λύσης, θα εξειδικευθεί και θα κατατεθεί προς την κυβέρνηση διότι θεωρούμε αδιανόητο σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, η Ελλάδα να μην έχει μια ισχυρή Αμυντική Βιομηχανία η οποία θα θωρακίζει την ασφάλεια και την άμυνα της πατρίδας μας, χρησιμοποιώντας το έμπειρο εργατικό και στελεχιακό δυναμικό των παραπάνω εταιρειών.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και να ακυρώσει κάθε σκέψη της για ιδιωτικοποίηση των αμυντικών Βιομηχανιών της χώρας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

 

Εφημερίδες

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

Social Networks