Νικόλαος Κιουτσούκης

Ανακοίνωση Εργ. Κέντρων 14-5-2012

E-mail Εκτύπωση

 

dake-elta

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Αυτή την οριακή χρονική στιγμή-την ημερομηνία που καταργείται η μετενέργεια των περισσότερων Συλλογικών Συμβάσεων από όσες βρίσκονταν μέχρι χθες σε ισχύ-και με τις εξελίξεις να τρέχουν καταιγιστικά, επικοινωνούμε με τα στελέχη μας, τους φίλους και όλους τους συναδέλφους, αφενός για να τους ενημερώσουμε, αφετέρου για να ξεκαθαρίσουμε τη δική μας Παραταξιακή στάση αναφορικά με αυτά, τα κορυφαία για όλους μας, ζητήματα.
Απερίφραστα επαναβεβαιώνουμε τη σταθερή και επίσημα εκφρασμένη θέση μας: «Πρέπει άμεσα να υπογράψουμε, αξιοπρεπή ως προς τους όρους, ΕΣΣΕ τριετούς διάρκειας»!
Σχετικά, ενημερώνουμε ότι στην ΕΥΔΑΠ, σε μια Εταιρεία δηλαδή που όπως και ο ΕΛΤΑ ανήκει στο Κεφάλαιο Β του Ν. 3429/2005, υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση, που εγγυάται και προβλέπει:
i.    Τη διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας.
ii.    Τη διατήρηση του Κανονισμού Εργασίας.
iii.    Τη διατήρηση όλων των δικαστικών και νομικών δικαιωμάτων της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ καθώς και τις εν ισχύ κατατεθειμένες αγωγές που αμφισβητούν τις περικοπές μισθών με τους νόμους του Μνημονίου.(Στον ΕΛΤΑ μόνο η ΔΑΚΕ έχει προσφύγει).
iv.    Την επαναφορά της ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης του 2009, από 01/01/2015.
Επίσης και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή ΕΣΣΕ, αφού εν τω μεταξύ η Εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε., σε συνεννόηση με το συνδικάτο, εξασφάλισε( ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Διαφάνειας) σχετικό εξορθολογισμό στις εκτός έδρας αποζημιώσεις, που πλέον δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες μισθοδοσίας.
Με τη σχετική Υπουργική Απόφαση της 3ης Μαΐου 2012 στη ΔΕΗ :
1.    Αυξάνεται η  αποζημίωση για το τροφείο στα 50 € από τα 29 € και η διανυκτέρευση στα 50 € από τα 34 €.
2.    Μειώνεται η χιλιομετρική  απόσταση στα 110 km από τα 160 km (όταν η μετακίνηση γίνεται με ΙΧ η υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και στα 90 km από τα 120 km (όταν η μετακίνηση γίνεται με δημόσιο μεταφορικό μέσο).
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Σε αντιδιαστολή με τις παραπάνω εξελίξεις διαπιστώνεται ότι στο χώρο μας το Συνδικάτο έχει επιλέξει τη στάση της αναμονής και της παρατήρησης όσων συμβαίνουν αλλού!
Εμείς, η ΔΑΚΕ, θεωρούμε την τακτική αυτή επικίνδυνο λάθος, που θα κοστίσει …
Καλούμε τη Διοίκηση του Συνδικάτου να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης των συλλογικών μας δικαιωμάτων, βάζοντας τέλος στην αναβλητικότητα.
Τα περιθώρια και τα χρονοδιαγράμματα είναι πλέον ασφυκτικά!
Σε βαθμό που να απαιτούνται-να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-άμεσες και κινήσεις και λύσεις!

 

 

Εφημερίδες

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

Social Networks