Νικόλαος Κιουτσούκης

Αισχος και Ντροπή

E-mail Εκτύπωση

 

ΔΑΚΕ- ΑΤΕ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

  24-10-2012

 

στους κ.κ. ΒΡΟΥΤΣΗ – ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για την αιφνίδια (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, που ξεδιάντροπα κατέθεσαν το απόγευμα της Παρασκευής, με την οποία τολμούν να εντάξουν βιαίως και παρανόμως τα υγιή ταμεία του ΤΑΥΤΕΚΩ στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ και να τορπιλίσουν τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Υγείας τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ).

 

Με αυτήν την ενέργεια οι κύριοι αυτοί βάζουν ταφόπλακα σε υγιή ταμεία και γίνονται νεκροθάφτες τους. Είναι γνωστό σε όλους ότι το τερατούργημα ΕΟΠΥΥ του ΛΟΒΕΡΔΟΥ είναι θνησιγενές, και θα στερήσει το κοινωνικό αγαθό, που λέγεται υγεία, από τους ασφαλισμένους του.

 

Αυτός ο νόμος όμως θα παρασύρει και τα αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία, αφού το ενιαίο ταμείο δε θα μπορεί να λειτουργήσει, πράγμα για το οποίο αγωνίστηκε ο τραπεζικός κλάδος και έφτασε πλέον στην υλοποίησή του.

 

Εάν τελικά η τροπολογία περάσει, όλοι οι αυτουργοί θα ντρέπονται για τις πράξεις τους για ολόκληρη τη ζωή τους.

 

Είναι δικαιολογίες και παραμύθια ότι την ένταξη την επιβάλει η Τρόικα, διότι αφενός όλες οι πολιτικές ηγεσίες ήταν ανίκανες να φτιάξουν ένα βιώσιμο σύστημα υγείας -αντάξιο των αναγκών του ελληνικού λαού-, και αφετέρου οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν το θάρρος και τη δύναμη να αντισταθούν ως Έλληνες στους οικονομικούς κατακτητές της Τρόικα και προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα μέσω εισπρακτικών μεθόδων και όχι διαρθρωτικών αλλαγών.

 

Με την ανικανότητά της οδηγούν όλους τους ασφαλισμένους εν ενεργεία και συνταξιούχους στην εξαθλίωση και στο θάνατο.

 

Ζούμε πλέον σε μία κοινωνία, που η πολιτική ηγεσία έχει φορέσει το μανδύα της δημοκρατίας και ενεργεί ως ιδιότυπη κατοχική Κυβέρνηση.

Παρόμοια νομοσχέδια και (ν)τροπολογίες δεν τόλμησε καμία χούντα μέχρι σήμερα να ψηφίσει και να υπογράψει.

 

 

Συνάδελφοι, την Παρασκευή 19/10 αποφασίστηκε από την ΟΤΟΕ η μετατροπή των 3 ταμείων υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) σε ΝΠΙΔ σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 14 του άθρου 44 του Ν. 4075/2012 και τις διατάξεις των άρθρων 7 & 8 του Ν. 3029/2002, και συστάθηκε το Ενιαίο Ταμείο Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ). Εμπρόθεσμα είχαν κατατεθεί οι αναλογιστικές μελέτες, που αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα των 3 ταμείων του ΤΑΥΤΕΚΩ στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Μετά από λίγες ώρες κατατέθηκε η κατάπτυστη (ν)τροπολογία, ενώ όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα ταμεία του ΤΑΥΤΕΚΩ δεν παίρνουν κανένα κρατικό πόρο και δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, διότι περιλαμβάνουν εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, οι δε υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτά και ο εξοπλισμός τους έχει δοθεί από τις τράπεζες.

 

 

Φαίνεται όμως ότι πάνω από νόμους και αποφάσεις (που πριν λίγους μήνες οι ίδιοι ψήφισαν) τελικά υπερισχύει η λογική του πλιάτσικου.

Προσδοκούν με τα αποθεματικά του ΤΑΥΤΕΚΩ όπως και του ΕΟΠΥΥ να κλείσουν τις τρύπες του ήδη υπερχρεωμένου με 3,5 δις. ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως στήθηκε από τον Λοβέρδο. Γενικότερα όμως εφαρμόζουν σταδιακά τις πρακτικές που θα οδηγήσουν το λαό σε εξαθλίωση, απόλυτη ανεργία ή με μισθούς πείνας, χωρίς επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καμία ουσιαστική κοινωνική παροχή.

 

Δε φτάνει που αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας της Ιστορικής Κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, και τη χάρισαν σε ιδιωτική τράπεζα, και χρέωσαν με αυτή την επιλογή τον ελληνικό λαό με περίπου 10 δις, δηλαδή το 90% του ποσού που υπολογίζουν ότι θα εισπράξουν με τα νέα μέτρα, τα οποία θα φέρουν έναν κοινωνικό μεσαίωνα, τώρα θέλουν να καταστρέψουν και το μοναδικό μας στήριγμα, που είναι το ταμείο υγείας! Πάει πολύ.

 

Πλανώνται οικτρά και είναι εκτός πραγματικότητας εάν πιστεύουν ότι ο τραπεζικός κλάδος θα χαριστεί στους προηγούμενους Υπουργούς Εργασίας και ιδίως στον κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ, που με τρόπο αυθαίρετο ΑΡΠΑΞΑΝ περίπου 200 εκατ. από τα αποθεματικά ΜΟΝΟΝ των ταμείων των εργαζομένων της ΑΤΕ, τα έκαναν ομόλογα, και τα ΚΟΥΡΕΨΑΝ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΛΟΓΟΤΗΣΟΥΝ.

 

Καλούμε τους κ.κ. ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, και ΚΟΥΒΕΛΗ  να αποσύρουν, με δική τους πρωτοβουλία, αυτήν την (Ν)τροπολογία, και να βάλουν τα δυνατά τους να πετύχουν την ανοικοδόμηση του τομέα της υγείας στην υπόλοιπη κοινωνία με έντιμες μεθόδους.

Ειδάλλως θα αποτελούν ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ, και θα έχουν ακέραιη την ευθύνη του στραγγαλισμού του ευαίσθητου κοινωνικού αγαθού που λέγεται ΥΓΕΙΑ στον τραπεζικό χώρο, το οποίο μπορεί τουλάχιστον εδώ να διασωθεί.

 

Επίσης, καλούμε και προειδοποιούμε τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της τρικομματικής Κυβέρνησης να μην ψηφίσουν τον ΘΑΝΑΤΟ των ασφαλισμένων των τραπεζών.

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ θα απαντήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν ολοκληρωθεί στη Βουλή η κυβερνητική ασέλγεια σε βάρος της Υγείας του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων - των συνταξιούχων - και των οικογενειών τους, με αγώνα που θα έχει αρχή και άγνωστο τέλος, γιατί θα σηματοδοτεί την έναρξη μιας συνολικής αντιπαράθεσης του κλάδου για όλα τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στις Τράπεζες και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Οικονομία.

 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας σε ΟΛΕΣ τις κινητοποιήσεις και σε ΟΛΕΣ τις τράπεζες.

 

 

 

 

Εφημερίδες

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

Social Networks