Νικόλαος Κιουτσούκης

Ανοιχτή επιστολή στην Κυβέρνηση

E-mail Εκτύπωση

 

ΔΑΚΕ-ΑΤΕ
23-10-2012

 

Προς

κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη

κ.κ. Βρούτση, Λυκουρέτζο, Στουρνάρα

 

 

 

Ανοιχτή επιστολή


 

ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

 

 

Αίσχος και Ντροπή αποτελεί η αιφνίδια (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, που ξεδιάντροπα κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με την οποία εντάσσονται βιαίως και παρανόμως τα υγιή ταμεία του ΤΑΥΤΕΚΩ στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ, τορπιλίζοντας τη δημιουργία του αυτοδιαχειριζόμενου Ενιαίου Ταμείου Υγείας τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ).

 

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα ταμεία του ΤΑΥΤΕΚΩ είναι βιώσιμα για 50 έτη σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, που κατατέθηκαν στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, και άρα πρέπει να εξαιρεθούν από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

 

Εάν δεν αποσυρθεί αυτή η τροπολογία θα μπει ταφόπλακα σε υγιή ταμεία τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι το τερατούργημα ΕΟΠΥΥ του ΛΟΒΕΡΔΟΥ είναι θνησιγενές, και θα στερήσει το κοινωνικό αγαθό, που λέγεται υγεία, από τους ασφαλισμένους του.

 

Επίσης, η ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ θα παρασύρει και τα υπόλοιπα αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία των τραπεζών, αφού το Ενιαίο Ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ) δε θα μπορεί να λειτουργήσει, πράγμα για το οποίο αγωνίστηκε ο τραπεζικός κλάδος και έφτασε πλέον στην υλοποίησή του.

 

Αφήστε να δημιουργηθεί το ΕΤΥΤ ως αυτοδιαχειζόμενο ταμείο ΝΠΙΔ, αφού δε θα παίρνει κανένα κρατικό πόρο και δε θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Λύστε οριστικά το πρόβλημα του δημόσιου συστήματος υγείας με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, με έντιμες λύσεις, και όχι κλείνοντας προσωρινά τρύπες ληστεύοντας τα αποθεματικά υγιών ταμείων.

 

Άλλως, στον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ (όπως στήθηκε από το Λοβέρδο) προτείνουμε να ασφαλιστούν πρώτα οι Βουλευτές – Υπουργοί και οι οικογένειές τους, επισκεπτόμενοι τη Δημόσια Υγεία και όχι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ζητούμε στην (ν)τροπολογία του κ. Βρούτση να μπει και αυτή η παράγραφος.

 

Καλούμε τους κ.κ. Βρούτση, Λυκουρέτζο, Στουρνάρα, αλλά και τους 3 αρχηγούς της τρικομματικής Κυβέρνησης κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, και Κουβέλη να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ.

  

 

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ – ΑΤΕ

 

 

Εφημερίδες

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

Social Networks